فرزندان خود را راهنمایی کنید اما کنترل نکنید :
بسیاری از والدین می گویند که فرزندشان انگیزه ای برای انجام تکالیف منزل ندارد اما ما معتقدیم که فرزندان شما انگیزه دارند اما نه به آن گونه ای که شما از آن ها انتظار دارید . شما می توانید آن ها را در انجام تکالیفشان راهنمایی کنید اما نباید آن ها را مجبور به انجام تکالیفشان کنید و یا اینکه آن ها را تهدید کنید .
به کودکتان در پیدا کردن زمان مناسب مطالعه و انجام تکالیفش کمک کنید :
بعضی از بچه ها بلافاصله بعد از برگشتن از مدرسه به خانه، می توانند تکالیف خود را انجام دهند و در مقابل برخی دیگر نیاز به استراحت دارند تا انرژی از دست رفته خود را بازیابی کنند و بیشتر بچه ها نیز قبل از انجام تکالیف خود نیاز به خوردن میان وعده دارند ، بنابراین بهتر است زمان مناسب برای مطالعه و انجام تکالیف فرزند خود را بیابید .
کودک را به کمک گرفتن از دیگران ترغیب کنید :
فرزندتان را به کمک گرفتن از دیگران تشویق کنید و به او بگویید اگر مشکلی در انجام مسائل داشت می تواند از معلمش قبل یا بعد از مدرسه کمک بگیرد.
با معلمان در ارتباط باشید :
برای اطلاع ازعملکرد تحصیلی فرزندتان در طول دوران مدرسه با معلم ها در ارتباط باشید ، مخصوصا اگر فرزندتان در انجام تکالیف مشکل دارد.
مشکلات فرزند خود را در هنگام انجام تکالیف شناسایی کنید :
هنگامی که کودکتان عصبی و یا خسته است، انجام تکالیف و یا مطالعه هیچ فایده ای در یادگیری دروس برای او نخواهد داشت و همچنین ممکن است گاهی اوقات حجم زیاد تکالیف خانه باعث خستگی کودکتان شود که در چنین شرایطی بهتر است فرزند خود را از ادامه انجام تکالیف بازدارید و برای معلم او یادداشتی در مورد دلیل کار خود بنویسید و یا به ملاقات معلم فرزند خود رفته و در مورد میزان تکالیف منزل با او صحبت کنید .
اگر کودک به طور مداوم در فهم مطالب درسی و انجام تکالیفش با مشکل مواجه شود، احتمالا از مشکلات دیگری مانند ضعف یادگیری، اختلال کم توجهی-بیش فعالی یا مشکل بینایی و شنوایی رنج می برد. شما می توانید با بررسی تکالیف کودک و صحبت کردن با معلم او از وجود این مشکلات مطلع شده و سریعا برای رفع آنها اقدام کنید.
✍🏻نویسنده: مرضیه زارعی(عضو کمیته علمی انجمن اتیسم همدان)