روانشناسی اتیسم, کاردرمانی اتیسم, مقالات آموزشی اتیسم

گروه درمانی برای کودکان و نوجوانان

گروه درمانی چیست؟

گروه درمانی شامل یک یا دو درمانگر  است که با یک گروه کوچکی از مراجعین کار می کنند. اغلب گروه برای هدف های خاصی مانند کار بر روی مشکلات اضطرابی، افسردگی، و یا اختلالات غذا خوردن طراحی شده است. گروه های دیگر بر بهبود مهارت های اجتماعی و یا کمک به مراجع برای روبرو شدن با طیف وسیعی از چالش ها و مشکلات مانند اعتماد به نفس پایین، تنظیم هیجانات، کمرویی و ….تاکید        می کنند.

گروه درمانی کودکان

گروه را می توان با مدت زمان محدود، یا تعداد جلسات از پیش تعیین شده و یا حتی به صورت نامشخص    ( که در آن درمانگر با روند درمان تعیین می کند که کی گروه به پایان برسد) طراحی کرد. طراحی، نوع درمان و مدت زمان گروه از طریق تمرکز بر گروه و جهت گیری نظری درمانگر تعیین می شود.

گروه علاوه بر ارائه پشتیبانی، برای آموزش و القای استراتژی های اثبات شده برای مقابله با مشکلات خاص طراحی شده است.

آیا گروه درمانی برای کودکان متفاوت است؟

از آنجا که کودکان از استعداد ذاتی برای بیان خود و حل و فصل مناقشات خود از طریق بازی برخوردارند، اشکال مختلفی از بازی بویژه در گروه درمانی بچه های کوچکسال گنجانده می شود. که ممکن است به صورت بازی خود به خود، یا بازی با ساختار مانند نقش بازی کردن، نقاشی و … طراحی شود.

از سویی نوجوانان چون قادر به بیان احساسات خود به طور شفاهی می باشند و نیازمند دریافت بازخورد می باشند هدف این گروه های درمانی احتمالا ترکیبی از گفتاردرمانی و فعالیت های ساختار یافته خواهد بود.

مزایای گروه درمانی چیست؟

پیوستن به یک گروه ممکن است در ابتدا حس تهدید آمیز بودن را القا کند اما گروه درمانی می تواند منافع بسیاری فراهم می کند که چه بسا درمان فردی فراهم نکند.

 

جهانشمولی: کودکان و نوجوانان اغلب احساس می کنند مشکلاتشان منحصر به فرد به آنها می باشد و این می تواند به احساس تنهایی منجر شود.با حضور در گروه و دریافت پشتیبانی در می یابند که مشکلاتشان منحصر به فرد آنها نمی باشد.

به اشتراک گذاری: با به کارگیری فعالیت ها ی مناسب در گروه، کودکان و نوجوانان قادر به بیان احساسات و کسب  بازخورد اجتماعی خواهند شد  که در ارتباط با بزرگسالانشان قادر نبوده اند.

شکل گیری روابط: گروه یک محیط امن و ساختار یافته فراهم می کند  که اجازه می دهد تا بچه ها از طریق  آن تعاملات اجتماعی مثبت با همسالان خود داشته و حمایت های لازم را کسب کنند.

اوتیسم

مهارت های اجتماعی: گروه یک محیط مناسبی فراهم می کند که کودکان و نوجوانان از طریق تعاملات اجتماعی مناسب مهارت های اجتماعی لازم را کسب می کنند زیرا درمانگر یا درمانگران از طریق گوش دادن فعال، ارائه بازخورد انتقادی و یا پیشنهادی و … بستر مناسب را برای رشد تعاملات اجتماعی فراهم می کنند.

بهبود عزت نفس: گروه درمانی یک بستر مناسبی  برای کمک به همدیگر را برای کودکان و نوجوانان فراهم می کند. بسیاری از اوقات کودک و یا نوجوان بدلیل کسب حمایت های بیش از حد احساس می کند که توان کمک به دیگران را  ندارد اما در گروه تشخیص می دهد که وی نیز از توانمندی ها و مهارت هایی برخوردار است که می تواند به همسالانش کمک کند و همین حس توان یاری،  سبب تقویت عزت نفس در وی می شود.

افزایش مهارت های مقابله: از طریق استفاده از فعالیت های ساخت یافته، درمانگر راهبرد های لازم مقابله با مشکلات خاص را به اعضای گروه آموزش می دهد. با گذشت زمان اعضای گروه شروع به ادغام این استراتژی در زندگی روزانه خود خواهند کرد .

آیا گروه درمانی جایگزینی برای درمان فردی است؟

گروه درمانی شکل موثری از درمان برای کودکان و نوجوانان است. می توان آن را به تنهایی یا در ترکیب با درمان فردی انجام داد. اگر کودک شما تحت درمان فردی است، بهتر است با درمانگر وی در مورد طرح درمان فردی وی صحبت کنید در برخی موارد بهتر است وی علاوه بر درمان فردی برای افزایش فواید درمانی وارد گروه درمانی نیز بشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *