با وجود اینکه عوامل محیطی همچون عفونت ها یا استفاده از داروهای خاص در حین بارداری در ایجاد اختلال اتیسم تاثیرگذار است ، توارث در ایجاد این بیماری در تخمین هایی بین ۵۰ تا ۹۰ درصد نقش دارد که نشان دهنده این است که عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بیماری زائی طیف بیماری های اتیسم دارند. فهم ویژگی های ژنتیکی یک بیماری فراهم کننده اطلاعات ارزشمندی در خصوص خطر عود مجدد، پیش بینی روند بیماری و مداخلات درمانی می باشد.
از این رو انجمن اتیسم همدان هرساله تلاش های زیادی را جهت هماهنگی و ارجاع خانواده های دارای فرزندان اتیسم جهت انجام آزمایش و مشاوره ی ژنتیک انجام داده است و برحسب تعداد درخواست های موجود افراد را به مراکز مربوطه ارجاع خواهد داد. تا به حال با تلاش های انجام شده بیشتر مدجویان انجمن جهت انجام آزمایش و مشاوره ژنتیک به مراکز مرتب ارجاع داده شده اند.
مشاوره ژنتیک اوتیسم می تواند برای خانواده های اتیسم به شدت مفید باشد زیرا می تواند اطلاعات دقیقی را فراهم کند که بر روی تصمیمات فرزندآوری آینده آن ها اثر گذار باشد و در بیماران باعث انتخاب مسیر های درست پزشکی بشود. همچنین یافتن توضیح بیولوژیک برای این بیماری می تواند احساسی از تلاش های صادقانه برای کمک به درمان فرزند بیمار را ایجاد کند که خود می تواند نوعی تسکین برای پدر و مادر باشد.